29 Nisan 2009 Çarşamba

İlk Şeker Hamurlu Pastam

Şeker hamuru ile pasta yapma fikri ilk kez bir yıl önce, eşimin birlikte ilk kutlayacağımız doğum gününde ona sürpriz olarak uçurtma şeklinde bir pasta yapmayı düşünmemle ortaya çıktı.

Önce şeker hamurunu kendim yapmak istedim, bloglardaki bir sürü tarife göz gezdirdim en sonunda hamurun ilk denemede başarısız olabilme ihtimalini göz önüne alarak, ilk deneme için hazır kullanmaya karar verdim.

İzmirde nerede satılır bu şeker hamuru diye bakınırken, bir blogda, Gıda Çarşısı, Meyva iş Hanında olan, Hürriyet Şekerleme'nin adını duydum. Oradan ilk şeker hamurumu, ganaj çukulatamı ve biraz da modelleme malzemesi temin ettim. Bu arada maalesef ben ilk alışverişimi yaptıktan kısa bir süre sonra Hürriyet Şekerleme kapandı:(

İzmirde Şeker Hamuru temin edebileceğiniz ve her türlü pasta malzemesi satın alabileceğiniz en kapsamlı yer artık, "BakeShop". Bake Shop; içine girdiğinizde gözlerinizin kamaştığı, pasta ile ilgili her türlü malzemeyi bulabileceğiniz ve son derece güler yüzlü ve ilgili bir insan olan Bahar Hanım'ın size yardımcı olduğu yegane bir mekan...

Hurriyet Şekerleme'den aldığım malzemelerle, eşime işi ve özel hobisinden dolayı Uçurtma şeklinde bir pasta yapmayı tasarlarken, anneme kendi doğumgününde bir sürü misafiri geleceğini öğrendim. Ona bir çeşit de ben yaparım dedim ve tam o anda eşimin doğum gününden önce şeker hamuruyla ilk denememi yapmaya karar verdim.



Ilk tecrübem olan bu güllü pastayı hem yapması, hem de annemin yüzündeki o mutlu ifadeyi görmek çok güzeldi. Bir aksam üstü başlayıp da sabaha karşı bitmesine ve uykusuz kalmama değmişti doğrusu...

Benim gibi ilk tecrubesi olanlara tavsiyem, Eğer iki katlı pasta yapacaklarsa, her katı ayrı ayrı kaplasınlar ve şeker hamurunu ince tutmasınlar. Çünkü ben hamuru biraz ince tutmuşum, bu yüzden, hem hamuru kaplaması zor oldu, hemde hamur yer yer açılma yaptı.

Eşimin doğumgünü pastasına gelince:) Onun doğumgününe de uçurtma şeklinde bir pasta yaptım. Ancak onu fotoğraflamayı unutmuşum:( Ama model olan resim şu şekildeydi;



Şeker hamurundan pasta yapmak isteyip de yapmaya henüz karar verememiş olanlara iki tavsiyem var;

1- Yeterince sabırlı iseniz başlayın. Çünkü hem uğraş isteyen bir iş, hemde çok vakit alıyor. Yarı yolda sıkılacağınızı düşünüyorsanız elinize bile almayın:)

2- Şeker hamurlu pastaları beğeniyor, yapmayı istiyor ama cesaret edemiyorsanız, hemen başlayın çünkü hem yapım aşaması çok zevkli hem de yaptığınız pastaları gören insanların yüzündeki o mutlu ifadeyi görmek herşeye bedel...

5 yorum:

  1. so great blogs! I have a top stocks blog. welcome to visit!

    YanıtlaSil
  2. Dear whitneykk,
    It was just five days since I've published this blog:) And you are the first commentator:)
    Thank you for your comment..

    YanıtlaSil
  3. Sevgilim, Meleğim, Mabedim...

    Sen benim için yaptığın o pastanın fotoğrafını çekmeyi,
    heyecan içindeyken unutmuş olsanda,
    ben,
    pastanın tadını ve senin yüzündeki aydınlığı unutamam...

    Cansuyumsun...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Umudum...

    YanıtlaSil
  5. CANIM ARKADAŞIMM NE GÜZEL YAZMIŞSIN, NE GÜZEL YAPMIŞSINNN,UMUTCUM BU ARADA DOĞUM GÜNNÜ KUTLU OLSUNN... :)

    YanıtlaSil