10 Ekim 2009 Cumartesi

Perdeli Pilav



Hımmm...

Şimdi size en sevdiğim ve kıymetli tariflerimden birini veriyorum. Ve tabii ki her güzel şeyi paylaşmak insanı mutlu ettiğinden dolayı, bu tarifimi de sizinle paylaşmaktan dolayı mutluluk duyuyorum...

Bundan yaklaşık olarak 5 yıl önce, bir ramazan ayında liseden arkadaşlarıma verdiğim iftar daveti için perdeli pilav yapmak istemiştim. O zaman bu pilavın yapımının zahmetli olduğunu bilmiyordum ama bilseydim de hiçbir şey değişmezdi. Çünkü ortaya çıkan lezzet öyle güzeldi ki, varsın zahmetli olsundu...

Tarifi internetten, dergilerden, eş ve dosttan edindikten sonra, yuvarlak bir kabım olmadığı için ilk denememi kare bir borcamda yapmıştım:) Görüntü çok güzeldi ama kare borcamda olduğu için, borcamın kenarlarında biriken hamurlar çok fazla gelmişti ve tahminimce köşelerine denk gelen misafirlerim pilavdan çok poğaca hamuru yemişlerdi:))

O yüzden siz siz olun hamurlu bir pilav yapacaksanız, ya yuvarlak bir kapta yapın; yada evinizdeki hoş görünümlü olduğunu düşündüğünüz yine yuvarlak hatlı bir kek kalıbını kullanın.
Şimdi gelelim tarifimize...

Pilav için malzemeler;

1/2 kg Yasemin (Amerikan) pirinci
4 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı sıvıyağ
Fıstık
Kuşüzümü
Tuz
Karabiber
Tarçın

Badem

Hamur için malzemeler;

1 paket margarin
4 kaşık yoğurt
2 yumurta
1 tutam tuz
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un

İlk önce tavukları haşlayıp didikliyoruz. Arkasından önceden ıslattığımız pirinci pişirmeye geçiyoruz. İlk önce fıstığı kavuruyoruz, pirinci eleyip onu da biraz kavuruyoruz, suyunu ekledikten sonra da içine didiklediğimiz tavuğu, tarçını, karabiberi, kuş üzümünü ekliyoruz. Piştikten sonra da soğumaya bırakıyoruz.

Daha sonra hamuru açıp, 20 dakika bekletiyoruz.
Çok iyi yağlanmış kasemize, önce kabuklarını soyduğumuz bedemleri sıralıyoruz. Üzerine açtığımız hamuru koyuyoruz. Hamuru koyarken kenarlarından pay bırakıyoruz ki, pilavı koyduktan sonra kalan pay ile pilavın üzerini kapatabilelim. Açtığımız hamurun içine pilavı koyuyoruz. Üzerini de kenardan sarkan hamurla kapatyoruz. Fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Ters çevirip servis yapıyoruz.

Ortaya hem sunumu hem de tadı çok güzel olan bir yemek çıkıyor:) Herkesin denemesini şiddetle tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder